Semifinále Rusko - Slovensko na harde v Moskve v hale Krylacké

27.02.2013 Celý región

Moskva 27. februára (TASR) - Semifinále svetovej skupiny tenisového Pohára federácie medzi Ruskom a Slovenskom (20.-21. apríla) sa uskutoční na tvrdom povrchu v Moskve pod strechou športového centra Krylacké. Oznámila to v stredu na svojej oficiálnej webovej stránke Ruská tenisová federácia.

Rusi pôvodne avizovali, že zápas sa uskutoční v moskovských Lužnikách. Tamojšia aréna však medzitým podpísala zmluvu s hokejovým klubom a preto ruská strana dostala čas na hľadanie nového dejiska. V kuloároch sa uvažovala o Soči či Kazani, napokon sa však duel predsa len uskutoční v ruskej metropole.

Slovenky sa v druhý februárový víkend po jedenásťročnej prestávke prebojovali medzi elitné fedcupové kvarteto, keď v dueli 1. kola svetovej skupiny v Niši zvíťazili nad domácim Srbskom 3:2. Dvomi bodmi prispela k triumfu tímu kapitána Mateja Liptáka Daniela Hantuchová, tretí pridala mladá Jana Čepelová. Rusky zdolali na moskovskom Olympijskom štadióne Japonsko 3:2.

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Mošku voľba hardu ako povrchu na semifinálový zápas neprekvapila. "Rusi vyhodnotili silu nášho tímu a predpokladajú, že na harde majú proti nám väčšie šance ako na antuke. Myslím si však, že Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová i Jana Čepelová dokážu dobre zahrať aj na tvrdom povrchu, čo potvrdili aj v Niši. Dôležité je, aby boli všetky dievčatá zdravé. Pokiaľ ide o ruskú nomináciu, voľba povrchu naznačuje, že počítajú s hráčkami, ktorým viac sedí hard. Určite urobia všetko pre to, aby nastúpili aj Maria Šarapovová či Svetlana Kuznecovová. Prípadná účasť Šarapovovej by bola obrovským diváckym ťahákom," povedal pre TASR Moška.
 

Vyberte región